Sirup z jarabín sa stane skvelým doplnkom každej kuchyne. Ako ho ale čo najlepšie a všestranne využiť? V nasledujúcich receptoch vám ukážeme, ako vytvoriť originálne pokrmy aj nápoje, ktoré nadchnú vaše chuťové bunky a spestria stôl.
Jarabinový sirup je jedinečnou ingredienciou, ktorá skvele prepája sladké a ľahko trpké chute, typické pre jesenné obdobie.
Sirup z čiernych a červených plodov jarabín je skvelým základom pre osviežujúce horúce a studené nápoje, ale jeho sladkokyslá chuť sa hodí aj do sladkých jedál, ktoré príjemne osvieži.
Nebojte sa experimentovať a objavte nové možnosti, ako jarabinový sirup začleniť do svojich obľúbených pokrmov a nápojov. Tento prírodný poklad plný vitamínu C prináša jedinečný chuťový zážitok.
Poctivý sirup, vyrobený šetrne za studena v Jizerských horách, neobsahuje farbivá ani umelé sladidlá.
Naopak je bohatý na vitamíny a antioxidanty, takže počas sychravej jesene je ideálny ako prevencia prechladnutia
Jarabinový sirup osvieži raňajky aj dezert
Lievance a ovsená kaša
Vyskúšajte sirup na lievancoch, kde perfektne vytvorí zaujímavý kontrast. Stačí ho jemne pokvapkať na čerstvé lievance a doplniť trochou jogurtu alebo tvarohu.
Výborne chutí aj v ovsenej kaši – jeho ovocná chuť dodá kaši osviežujúci nádych a obohatí vaše raňajky aj desiatu.
Jarabinové tartaletky
Prvotriedny vynikajúci dezert pre návštevy podľa Terezy Rak @ srdce_z_jerabin je na stole za pár minút.
Cesto
300 g hladkej múky
2 žĺtky
150 g masla
70 g cukru
Krém
250 g mascarpone
250 g mäkkého tvarohu
190 g žervé
jarabinový sirup
Ingrediencie na cesto spojte v tuhé cesto, to natlačte do formičiek a pečte na 180 stupňov cca 25 minút. Po vychladnutí zmiešajte krém a oslaďte ho sirupom.
Krém naplňte do tartaletiek a dozdobte ovocím.
Poctivá jarabinová zmrzlina
Vyskúšajte originálny recept na zmrzlinu s jarabinovým sirupom od našej vývojárky Lenky.
250 g tučného tvarohu
200 ml 33 % smotany
Vanilkový cukor
Med podľa chuti
Jarabinový sirup podľa chuti
Ovocie na ozdobu
Šľahačku vyšľahajte a postupne primiešajte ostatné ingrediencie. Oslaďte medom podľa chuti a nakoniec dochuťte jarabinovým sirupom. Zmes nalejte do pripravených nanukových foriem alebo misiek a nechajte zamraziť cez noc.
Pri podávaní zmrzlinu ozdobte jarabinovým sirupom a ovocím.
Recepty na (ne)alko nápoje s jarabinovým sirupom
Domáca jarabinová limonáda
Ovocný sirup zalejte vychladenou perlivou vodou (ideálne 1:10), doplňte ľadom a pridajte plátky citróna a jabĺk. Dokonalá osviežujúca limonáda je na svete!
Horúca jarabina
Na dno obľúbeného hrnčeka nalejte sirup (ideálne 1:8, teda 1 diel sirupu na 8 dielov vody)
Pridajte škoricu, kocky jabĺk a plátok bio citróna
Zalejte horúcou vodou (80 °C) alebo horúcim čiernym čajom
Dokonalá limonáda je na svete! Užite si každý hrejivý dúšok.
Jarabinový Gin & Tonic
50 ml ginu
20 ml jarabinového sirupu
150 ml toniku
Ľad
Plátok citróna alebo limetky na ozdobu
Pár čerstvých jarabín na ozdobu (voliteľné)
Tymian alebo rozmarín na ozdobu (voliteľné)
Naplňte pohár ľadom, pridajte gin a jarabinový sirup. Jemne premiešajte, aby sa sirup dobre spojil s ginom, dolejte tonikom a zľahka premiešajte. Ozdobte plátkom citróna alebo limetky, pridajte niekoľko čerstvých jarabín a prípadne tymián alebo rozmarín pre intenzívnejšiu arómu.
Užite si jemnú kombináciu sladkých a horkých chutí v originálnom drinku, ktorý vám spríjemní chvíľku odpočinku, ale rovnako tak očarí aj vzácnu návštevu!
Či už vyskúšate raňajkovú kašu, sladký dezert, osviežujúci nápoj alebo napríklad drink, veríme, že si rozmanité využitie jarabinového sirupu zamilujete rovnako ako my!
6. 1. 2025autor: Petra Bečičková a vývojové oddelenie
Ochrana pleti pred škodlivým UV žiarením je jedným zo základných krokov každodennej starostlivosti o pleť a základnej prevencie proti predčasnému starnutiu pleti. Či už trávite čas v kancelárii, na prechádzke alebo len cestou do práce, slnečné lúče aj modré svetlo pôsobia na vašu pleť každý deň. Preto sme sa rozhodli vytvoriť náš prvý denný krém s SPF ochranou. Na jeho vývoji sme si dali záležať viac ako dva roky, aby sme priniesli produkt, ktorý je šetrný k pleti, prírode aj vašim každodenným potrebám.
2. 1. 2025autor: Petra Bečičková a vývojové oddelenie
Zima je pre pleť náročná a pleťová kozmetika, ktorú počas roka bežne používame, nemusí stačiť – zvlášť pokiaľ ide o citlivú pleť. Kedy nastáva najvyšší čas na zmenu kozmetických prípravkov? Prinášame vám rady a tipy na starostlivosť o pleť, telo aj ruky v zime.
16. 12. 2024autor: Petra Bečičková a vývojové oddelenie
Pripravili sme pre vás prehľad najobľúbenejších kolekcií, ktorý vám pomôže ľahko porovnať jednotlivé rady a vybrať kozmetiku vhodnú pre vašu pleť aj vlasy.
10. 12. 2024autor: Petra Bečičková a vývojové oddelenie
Dezodoranty sú dôležitou súčasťou každodennej hygieny, ale viete, ako vlastne fungujú a aký je rozdiel medzi dezodorantom a antiperspirantom? V tomto článku sa dozviete, ako vybrať ten najlepší dezodorant, na čo si dať pozor pri jeho výbere a aké ingrediencie nájdete v zložení našich dezodorantov a prečo.
Používame súbory cookie na zabezpečenie správneho fungovania vášho obľúbeného e-shopu, na prispôsobenie obsahu stránok vašim potrebám, na štatistické a marketingové účely a personalizáciu reklám od Googlu a ďalších spoločností. Kliknutím na tlačidlo „Povoliť všetko“ nám udelíte súhlas s ich zberom a spracovaním a my vám poskytneme ten najlepší zážitok z nakupovania.
Vaše nastavenie súborov cookie
Tu máte možnosť prispôsobiť soubory cookie v súladu s vlastnými preferenciami a neskôr nastaviť alebo kedykoľvek vypnúť v pätičke webu.
Technické cookies sú nevyhnutné pre správne fungovanie webu a všetkých funkcií, ktoré ponúkajú.
Personalizáciu prevádzame na základe vami prehliadnutého tovaru. Ďalej potom upravujeme zobrazovaný obsah podľa toho, čo vás zaujíma.
Tieto cookies nám umožňujú meranie výkonu nášho webu a za pomoci získaných dát potom môžeme zlepšovať zážitok z nakupovania zákazníkom.
Tieto cookies sú využívané reklamnými a sociálnymi sieťami vrátane Googlu na prenos osobných údajov a personalizáciu reklám, aby boli pre vás zaujímavé.