Hviezda mesiaca Pleťový elixír Ruža - zľava 20 %

Moja predajňa
Central Bratislava, Bratislava

Ako na vypadávanie vlasov u mužov aj žien

10. 6. 2023 autor: Petra Bečičková a vývojové oddelenie

Vypadávanie vlasov postihuje mužov aj ženy bez ohľadu na vek. Existuje však niekoľko spôsobov, ako nadmerné vypadávanie vlasov zmierniť, a tým aj zlepšiť celkovú kvalitu vlasov. A práve tomu, čo pomáha na vypadávanie vlasov, sa budeme venovať.

Ako na vypadávanie vlasov u mužov aj žien
Ako na vypadávanie vlasov u mužov aj žien

Príčinou vypadávania vlasov u mužov i žien môže byť genetická predispozícia, ale medzi najbežnejšie príčiny problémov s vlasmi patrí:

  • hormonálne zmeny (u žien predovšetkým menopauza, tehotenstvo, vysadenie hormonálnej antikoncepcie)
  • zlá životospráva (nedostatok pohybu, fajčenie, alkohol, nevhodná strava)
  • stres, určité ochorenia alebo lieky
  • nesprávna starostlivosť o vlasy

Čo teda pomáha na vypadávanie vlasov?

Pre cielenú starostlivosť je vždy dôležité najskôr odhaliť príčinu padania vlasov. Pri dodržiavaní nasledujúcich rád by ste však mali docieliť zlepšenie kondície svojich vlasov.

1. Jedzte vyváženú stravu

Správna strava je základom krásnych vlasov. Zahrňte do svojho jedálnička potraviny bohaté na vitamíny A, C, E, železo, zinok a omega-3 mastné kyseliny – napr. ovocie, zeleninu, celozrnné produkty, mäso, ryby a strukoviny.

Podporte krásu, vitalitu a silu svojich vlasov zvnútra vďaka doplnku stravy Vlasy & Nechty, ktorý obsahuje 17 účinných aktívnych látok, vysoko koncentrované prírodné extrakty a esenciálne aminokyseliny. Vďaka svojmu zloženiu je vhodný aj pre vegánov.

2. Vyvarujte sa stresu

Snažte sa vyhnúť alebo aspoň minimalizujte stresové situácie a vyhraďte si čas na odpočinok a regeneráciu. S relaxáciou vám pomôže napr. aromaterapia – zmes 100% prírodných esenciálnych olejov, ktoré uvoľňujú stres a osviežujú dušu aj telo.

3. Na spôsobe umývania vlasov záleží

Dôkladné umývanie vlasov je dôležité na odstránenie nečistôt a produktov z vlasovej pokožky. Pamätajte však na to, že príliš časté umývanie môže pokožku hlavy vysušiť a spôsobiť jej podráždenie alebo lupiny.

4. Používajte šetrnú vlasovú kozmetiku

Vyberajte vlasovú starostlivosť s obsahom osvedčených vyživujúcich, kondicionačných, regeneračných a ochranných látok a ingrediencií posilňujúcich vlasy alebo urýchľujúcich ich rast - ako je napr. pivo, kofeín atď.

Ak si farbíte vlasy, používajte jemné farby na vlasy bez amoniaku, PPD (parafenyléndiamínu) a resorcinolu (resorcínu).

5. Vlasy sušte opatrne

Vlasy počas umývania nežmýkajte a pri sušení uterákom ich silno netrite. Na manipuláciu sú veľmi citlivé predovšetkým jemné vlasy, ktoré sa ľahko lámu.

6. Na rozčesávanie vlasov zvoľte správny hrebeň

Nesprávne zaobchádzanie s vlasmi môže viesť k ich vypadávaniu. Na mieste je preto opatrné rozčesávanie hrebeňom alebo kefou, ktorú prispôsobíte svojmu typu vlasov.

Ak máte suché vlasy, používajte hustú kefu, ktorá premasíruje mazové žľazy a prinúti ich k väčšej aktivite. Hrebeňom sa potom potrebné látky dostanú po celej dĺžke vlasov až ku končekom.

Husté vlasy sa najlepšie rozčesávajú drevenou kefou či hrebeňom s redšími zubami, ktoré uľahčia ich rozčesávanie. Vyhnete sa tým nepríjemnému drhnutiu či ťahaniu vlasov.

Vlasy rozčesávajte vždy postupne, jemne a pomaly. Začnite od končekov a postupujte smerom k hlave. Predovšetkým pokiaľ máte dlhé vlasy, mali by ste vlasy rozčesávať dvakrát denne – ráno a večer.

P.S. Nezabudnite na pravidelné čistenie hrebeňa či kefy, aby sa v ňom neusadzovali nečistoty, ktoré môžu ovplyvniť kvalitu a lesk vašich vlasov.

7. Dajte pozor na fén, kulmu aj gumičku na vlasy

Vyhnite sa fénovaniu horúcim vzduchom, častému používaniu žehličky na vlasy a kulmy, ktorá môže poškodiť vlasy a viesť k ich strate. Rovnako tak môže vlasy zaťažovať časté upravovanie a používanie stylingových prípravkov.

Pokiaľ nosíte vlasy zopnuté do chvosta, dajte pozor, aby vaše vlasy neboli príliš upnuté. Najlepšie sú látkové „scrunchie“, príp. špirálové gumičky, ktoré vlasy nelámu a príliš nesťahujú. Počas dňa si vlasy rozpúšťajte a nechajte ich „nadýchnuť“.

Vlasová kúra pre rednúce vlasy so sklonmi k vypadávaniu

Zostavili sme ideálnu starostlivosť o vlasy na podporu rastu, lesku a sily vašich vlasov. Spoznajte naše najlepšie prípravky na vlasy bez parabénov, silikónov a sulfátov, ktoré sú vhodné aj pre vegánov.

Kľúčové ingrediencie:

  • Poctivé české pivo z pivovaru Ferdinand pre regeneráciu, lesk a objem
  • Výťažky z jačmeňa majú upokojujúci a regeneračný účinok, podporuje rast vlasov
  • Jemné kondicionačné prísady
  • Redensyl® komplex s výťažkom zo smrekovca a zeleného čaju reaktivuje kmeňové bunky vlasových vačkov, podporuje rast a obmedzuje stratu vlasov
  • Prírodný kofeín pôsobí aktívne na vlasové folikuly, predlžuje ich život a stimuluje rast vlasov
  • Kreatín revitalizuje, má kondicionačný účinok, opravuje vlasové vlákno, posilňuje a chráni vlasy pred vysokými teplotami
  • Upokojujúci panthenol
  • Vyživujúci mandľový olej

1. Originálny vlasový šampón Pivná kozmetika 

Z 97% prírodný pivný šampón bez silikónov je vhodný pre regeneráciu všetkých typov vlasov a zaujme delikátnou horkosladkou unisex vôňou.

2. Regeneračný vlasový balzam Pivná kozmetika

Dokonalá ošetrujúca bodka pre krásne vlasy. Po pravidelnej očiste si vaše vlasy zaslúžia intenzívnu dávku hydratácie pre lesk a vitalitu.

3. Posilňujúca vlasová maska Pivná kozmetika 

Intenzívna oplachová kúra plná prírodných ingrediencií bez silikónov dodá vlasom exkluzívnu starostlivosť pre ich krásu a vitalitu.

4. Aktivačné sérum proti vypadávaniu vlasov Pivná kozmetika 

Unikátne sérum s klinicky overenými výsledkami – až 28.200 nových vlasov za 3 mesiace. 99% ingrediencií prírodného pôvodu s vysoko účinným patentovaným Redensyl® komplexom, prírodným kofeínom a chmeľom.

Ako sa starať o jednotlivé typy vlasov

Aby ste mohli dopriať svojim vlasov správnu starostlivosť, je nesmierne dôležité vedieť, aký typ vlasov máte. Či už vás trápia lupiny, mastné alebo poškodené vlasy, máme pre vás vhodnú vlasovú kozmetiku s vysokým obsahom prírodných ingrediencií, bez silikónov a parabénov.

Suché a poškodené vlasy

Regeneračný šampón na suché a poškodené vlasy MARHUĽA s výťažkami z marhúľ a pšeničných klíčkov, mandľovým olejom a štúdiami overenou aktívnou látkou Xylishine™ intenzívne hydratuje, opravuje vlasové vlákna, vyživuje a posilňuje. A čo navyše? Nádherne prevonia iskrivo sviežou vôňou marhúľ.

Výživná maska na suché a poškodené vlasy Marhuľaintenzívna vlasová maska bez silikónov s prírodnými olejmi, výťažkami z marhule, pšenice, broskýň a jabĺk, kreatínom a štúdiami overenou aktívnou látkou Xylishine™ navráti vlasom prirodzenú krásu.

Lupiny a citlivá pokožka

Vyskúšajte unikátnu receptúru Pivnej kozmetiky kombinujúcej stovkami rokov osvedčené prírodné ingrediencie s najnovšími kozmetickými trendmi.

Jemný šampón proti lupinám Pivná kozmetika – extra jemná upokojujúca starostlivosť pre krásne vlasy bez lupín. Efekt redukcie lupín vydrží až 72 hodín! S unikátnou prírodnou patentovanou látkou Dandrilys® proti lupinám.

Extra jemný Šampón snov Pivná kozmetika – revitalizujúci šampón s pivom, kofeínom, výťažkom z chmeľu a jačmeňa podporuje rast a objem, intenzívne hydratuje, regeneruje a ochraňuje vlasy.

Mastné, jemné vlasy

Extra jemný šampón Mŕtve more Objem & hydratácia – extra šetrný šampón bez obsahu SLES, so soľou z Mŕtveho mora a ovseným výťažkom pre výživu, hydratáciu a objem. Ideálny pre jemné, normálne až mastné vlasy a citlivú vlasovú pokožku.

Jemný vlasový balzam Mŕtve more Regenerácia & hydratácia – regeneračný kondicionér na vlasy so soľou z Mŕtveho mora a bez silikónov vyživuje, hydratuje a regeneruje vlasy, napomáha zaceleniu, zvyšuje ich pevnosť, objem, pružnosť a lesk, podporuje kvalitu a rast a dodáva vlasom ochranu pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Uľahčuje rozčesávanie a odstraňuje nepríjemný elektrostatický náboj.

Objem a ochrana farby

Objavte kúzlo vína pre krásne vlasy plné života. Revitalizujúci šampón a balzam na vlasy Objem & Farba Vínna kozmetika s unikátnou látkou TILAMAR® Boost 150 zaistí vlasom ochranu farby, zväčšenie objemu, lesk, silu a hydratáciu vďaka obsahu moravského vína, prírodných antioxidantov a proteínov.

Extra starostlivosť na záver

Zahaľte svoje vlasy do ochranného štítu, ktorý im navyše dodá okamžitú a hĺbkovú hydratáciu, vďaka ktorej budú vaše vlasy krásne, lesklé a nebudú elektrizovať. Pri každom použití budete navyše odmenení sladkou vôňou marhúľ.

Vlasová hmla na hydratáciu a ochranu Marhuľa – jemný bezoplachový sprej poskytuje ochranu pred škodlivým UV žiarením, ktoré spôsobuje oslabenie a blednutie farby vlasov. Antipollution látky na báze extraktov z marhúľ, pšenice, jačmeňa a ženšenu chránia vlasy pred škodlivými vplyvmi z ovzdušia a zamedzujú uchyteniu nečistôt. Komplex sacharidov a extraktu z morskej riasy chráni vlasy pred stratou hĺbkovej vlhkosti pri ich tepelnej úprave (fénom atď.).

Mohlo by Vás zaujímať

Starostlivosť o suché, poškodené a farbené vlasy

Starostlivosť o suché, poškodené a farbené vlasy

17. 7. 2023 autor: Petra Bečičková a vývojové oddelenie

Prečítať
Ako sa starať o vlasy

Ako sa starať o vlasy

23. 1. 2023 autor: Petra Bečičková a vývojové oddelenie

Prečítať
Kozmetika bez vody: Trvalo udržateľný trend, ktorý dobýva trh

Kozmetika bez vody: Trvalo udržateľný trend, ktorý dobýva trh

19. 9. 2024 autor: Petra Bečičková a vývojové oddelenie

Prečítať

Pridajte sa k nám

  • Špeciálne ponuky, darčeky k nákupu
  • 30 bodov na začiatok :)
  • Body zbierate v predajniach i v e-shope
Registrovať sa

Cookies

Používame súbory cookie na zabezpečenie správneho fungovania vášho obľúbeného e-shopu, na prispôsobenie obsahu stránok vašim potrebám, na štatistické a marketingové účely a personalizáciu reklám od Googlu a ďalších spoločností. Kliknutím na tlačidlo „Povoliť všetko“ nám udelíte súhlas s ich zberom a spracovaním a my vám poskytneme ten najlepší zážitok z nakupovania.

Vaše nastavenie súborov cookie

Tu máte možnosť prispôsobiť soubory cookie v súladu s vlastnými preferenciami a neskôr nastaviť alebo kedykoľvek vypnúť v pätičke webu.

Technické cookies sú nevyhnutné pre správne fungovanie webu a všetkých funkcií, ktoré ponúkajú.

Personalizáciu prevádzame na základe vami prehliadnutého tovaru. Ďalej potom upravujeme zobrazovaný obsah podľa toho, čo vás zaujíma.

Tieto cookies nám umožňujú meranie výkonu nášho webu a za pomoci získaných dát potom môžeme zlepšovať zážitok z nakupovania zákazníkom.

Tieto cookies sú využívané reklamnými a sociálnymi sieťami vrátane Googlu na prenos osobných údajov a personalizáciu reklám, aby boli pre vás zaujímavé.